6 Ekim 2014 Pazartesi

Appenzell ve Vaduz Notları

APPENZELL

Gezi programımıza son anda dahil ettiğimiz bu küçük İsviçre kenti; Appenzell Innerrhoden kantonunun başkenti olup peynirciliğin merkezi konumunu korumakta ve bu kanton herşeyin halk oylaması ile yapıldığı doğrudan demokrasi sistemini uygulayan 2-3 kantondan birisi...
Haritamızı,uğramamız gereken yerleri kaldığımız otelin çalışanından yarı Almanca yarı İngilizce öğrenerek düştük Appenzell yoluna,radyomuzda yerel ezgilerle ayrı bir güzellikti bu coğrafyada olmak, işte o ezgilerden bir örnek:



Herşey güzel hoştu fakat Appenzell'de arabamızı park ettikten sonrası anlatılmamalı, aniden başlayan yağmurda üzerimize nasıl geçirdiğimizi anlamadığımız pançolarımızla sokaklarda kala kalmıştık,gezmek için can attığımız o güzelim evleri sadece uzaktan görmek zorunda kaldık çünkü ilk günün ilk saatlerinde ıslanıp hasta olarak kalan 10 güne devam etmek tam anlamıyla bir kumar olacaktı, tabiki göze alamadık hemen yakında gözümüze kestirdiğimiz dükkandan ünlü Appenzell peynirlerinden alarak arabamıza kendimizi zor attık...Artık 2 şık vardı önümüzde ya otele dönüp günü bitirecektik ya da ver elini Lichtenstein...Zor olmadı seçim, tabi ki ikincisini yapmalıyız :)Navigasyonumuzdaki yarı Almanca yarı Türkçe konuşan teyzemizin önderliğinde Alplerin bir diğer ülkesine yola düştük ve o da nesi hava birden açmaya başladı,o an şansımız döndü diye düşündüm ama Appenzell planlarımız yatmıştı.
Yaklaşık 45 dakikalık araba yolculuğu sonrası ismine çoğumuzun milli maçlar nedenli aşina olduğumuz Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lichtenstein prensliğindeydik,ve istikametimizde prensliğin başkenti olan Vaduz vardı.




Planda olmadığı için pek araştırma şansımız olmadığı bu ülkede görülmesi gereken yerlerin başında Vaduz kalesi olduğunu kaldığımız otelde öğrendiğimiz için direkt istikametimizi oraya çevirdik.Yağmur sonrasının verdiği duruluğun içinde karşıladı bizi kale,fakat hesapta olmayan bir şey vardı;kaleye giriş yoktu sonradan öğrendik ki Lichtenstein prensinin ikametgahıymış bura :)







Günü Lichtenstein'da bitirdikten sonra ilk günün yorgunluğunu atmak için dönüyorduk Appenzell'e, diğer gün geçeceğimiz Bern yolculuğu öncesi iyi bir dinlenmeyi hak etmiştik Arzu'yla...

2 yorum:

  1. Sevgili Barış
    Gezi güncen ve fotoğraflar çok güzel. İsviçreyi bir de Dünya'nın en yavaş expresleri olarak bilinen (max hızları 40 km) Glacier Ekspres ve Bernina Ekspres trenleriyle gezmek gerek. Bu trenin vagonları tam fotografcılar için. tavanları camdan Alplerin manzaraları müthiş. Ancak bir mahzurları var. Bilet fiyatları pahalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Işık abi beğenin için...O ekspresleri ben de çok araştırdım ama bilet fiyatları bize engel oldu,gerçi bir daha gitmek için bundan iyi bahane olamaz:)

      Sil